• Inloggen
  • Winkelwagen (0)

Uit de regio

woellustenwelgelegen
Beschikbaar als:
25,00

Woellust en Welgelegen

ISBN: 9789077487761
Pagina's: 144
Verschenen: 2010
Ontwerp omslag: 247Design

Woellust en Welgelegen - tuinen en tuinieren in Groningen

Na de succesvolle uitgaven De Groninger blaarkop (uitverkocht) en Doodstil (over begraven en begraafplaatsen in de provincie Groningen) komt Uitgeverij kleine Uil opnieuw met een interessant aspect van het rijke Groningse leven: tuinen en tuinieren.
IJnte Botke en Herman Maring laten in Woellust en Welgelegen zien dat Groningen een rijke (nog niet eerder in kaart gebrachte) historie kent van speciale tuinen en parken. Naast eigentijdse vormen van tuinieren, van stadstuinen tot speciale ecologische tuinen, wordt ook aandacht besteed aan de geschiedkundige achtergronden van de ideeën, de ontwerpplannen en de uitvoeringen van tuinen.

Enkele onderwerpen die aan de orde komen zijn: de kruidentuin van het klooster Ter Apel, de tuin van het Prinsenhof te Groningen, parkstad Veendam, parken voor de stadsbevolking (van Sterrebos tot Leeuwenborg), stadstuinen, borgen en buitens, de hortus, heemtuin en botanische tuin (Muntendam en Pieterburen), ontwerpers en kwekers.
Het geheel full-colour uitgevoerde boek bevat veel beeldmateriaal, zoals historische afbeeldingen van tuinen, kunst en natuurlijk uitgebreide fotografie (onder meer door fotograaf Jan Glas, Belcampo-stipendiumwinnaar van 2008).

Pers
'Wel een aanrader voor mensen - met of zonder eigen tuin - die genieten van hetgeen tuinliefhebbers creëren. Een ideaal cadeau voor vrienden die net verhuisd zijn.'
Jonn van Zuthem in Stad & Lande

'dit rijk geïllustreerde, fraai vormgegeven boek'
Jasper Helmantel in Oase

'wat een leuk boek!'
Rose-Marie Gerritsen in Onze eigen tuin