• Inloggen
  • Winkelwagen (0)

Ebooks

cover_JoepvanRuiten
Beschikbaar als:
9,99

Woest & ledig - Beschouwingen, verhalen en stukjes - ePub

ISBN: 9789493170926
Pagina's: 160
Ontwerp omslag: Bas Ekkers

‘Ooit was het hier ondoordringbaar. Geen wegen, hooguit een paar doodlopende paden over zandruggen, verder vooral verraderlijk drassig. Betreden op eigen risico. Wie hier de weg niet wist en een verkeerde stap zette, verzoop in het veen. En dan eeuwen later, misschien, worden opgegraven als gemummificeerd lijk.’

Wat gebeurt als een man uit ‘het Westen des lands’ via omzwervingen in ‘het Noorden des lands’ belandt? Joep van Ruiten vreesde van de wereld te vallen en zette het op een schrijven. Om te beginnen voor de cultuurredactie van Dagblad van het Noorden, vervolgens voor cultuurweblog Woest & Ledig. Zo leerde hij wonen in taal en verhalen.

Naast niet eerder gepubliceerd werk bevat dit boek een keuze uit stukken die de afgelopen jaren zijn geschreven. Denk aan reportages, reflecties, beschouwingen, schetsjes, columns, autobiografieën, essays, te korte verhalen, berichten met en zonder pointe, een interview. Gebruikmakend van verschillende journalistieke en literaire genres wordt verteld over afkomst en identiteit, leegte en vervulling, kunst en cultuur, boeken en beelden.