• Inloggen
  • Winkelwagen (0)

Poëzie

literaire-wandeling-groningen
Beschikbaar als:
10,00

Literaire wandeling Groningen

ISBN: 9789491065231
Pagina's: 144
Verschenen: 2012, 2e druk 2013
Ontwerp omslag: 247Design

Literaire wandeling Groningen - Door gevleugelde voeten betreden

Groningen is een literaire stad. Grote kans dat je in de binnenstad een schrijver in het wild tegenkomt en anders zijn veel plekken in de stad vereeuwigd in romans en gedichten. In de Literaire wandelgids Groningen nemen Roos Custers en Nick ter Wal u mee langs opmerkelijke literaire plekken in Groningen en Haren. In welk huis aan de Ossenmarkt woonde Willem Frederik Hermans? Waar liep Belcampo? Aan welk cafétafeltje zaten Jean-Pierre Rawie en zijn dichtbroeder Driek van Wissen? Op welk terras begint de grote liefde in de roman Magnus van Arjen Lubach?

De Literaire wandeling Groningen is een initiatief van de Bibliotheek Groningen en is een sterk herziene en aangevulde editie van Door gevleugelde voeten betreden. Douwe van der Bijl, de literaire gids van de bibliotheek, schrijft het voorwoord van dit boek. Roos Custers en Nick ter Wal hebben nieuwe routes ontworpen en betrokken ook Haren bij het boek. 

De Bibliotheek Groningen zal regelmatig wandelingen organiseren, waarbij men langs diverse hoogtepunten uit de Groninger literatuur kan lopen.