• Inloggen
  • Winkelwagen (0)

Poëzie

omslag2009
Beschikbaar als:
12,50

L x B x H

ISBN: 9789077487785
Pagina's: 96
Verschenen: 2009
Ontwerp omslag: Dolf Verlinden en Peter ten Hoor

L x B x H (x t)
Dichters in de Prinsentuin 2009

Traditiegetrouw komen elke zomer tientallen dichters uit Nederland en België naar Groningen om voor te dragen bij poëziefestival Dichters in de Prinsentuin. In 2007 doen ruim tachtig dichters mee.

Karakteristiek voor het festival is de programmering van de dichters; veertig professionele poëten en veertig beginnende dichters of amateurs wisselen elkaar af.
In de loop der jaren is gebleken dat het festival een ware kweekvijver is voor talent. Van de beginnende en/of amateurdichters zijn er inmiddels velen gedebuteerd.
Elk jaar wordt aan alle deelnemende dichters gevraagd een gedicht ter beschikking te stellen voor de bloemlezing die tijdens het festival verschijnt.

Dichters in de Prinsentuin 2007 is een buitengewoon afwisselende bundel geworden met ruim tachtig gedichten van gelauwerde grootheden en nieuw talent.

De pers:
'De bundel Dichters in de Prinsentuin 2007 bevat werk van 82 dichters. Genoeg om een representatieve steekproef te vormen voor wat de hedendaagse Nederlandstalige poëzie te bieden heeft.'
Chrétien Breukers op www.decontrabas.com