Live In De Poentjak met Nicolette Smabers op 1 mei

Op zondag 1 mei vindt de 2de editie plaats van ‘Live In De Poentjak’, een initiatief van literatuurpromotor Cor Gout op iedere eerste zondag van de maand. In het programma nodigt hij telkens twee schrijvers uit voor een gesprek, onderbroken door een verrassend intermezzo. Deze keer zijn Nicolette Smabers en Anton Korteweg te gast om te praten over hun zojuist verschenen nieuwe boeken Vraag dat maar aan de pelikanen en Enfin.

Lees meer

Doeke Sijens genomineerd voor het Beste Groninger Boek

Doeke Sijens is genomineerd met zijn boek De onbekende wereld van Henk Melgers voor het Beste Groninger Boek in de categorie non-fictie. Op zaterdag 9 april wordt bekend wie er gewonnen heeft. De genomineerden zijn:

Lees meer

Dit is onze voorjaarsaanbieding van 2022

Deze 8 nieuwe boeken van Uitgeverij kleine Uil komen eraan. Een fijn voorjaar dus!

Lees meer

Van de kansel, columns van Nanne Tepper, wordt gepresenteerd bij De Literaire Hemel

De Literaire Hemel, de literaire talkshow van Drenthe onder leiding van Annette Timmer en Joep van Ruiten, besteedt in de komende aflevering aandacht aan Van de kansel, de verzameling columns die Nanne Tepper schreef voor het Nieuwsblad van het Noorden. Samenstellers Louis van Kelckhoven en Herman Sandman zijn aanwezig om het boek te presenteren. De aflevering wordt opgenomen in de bibliotheek van Rolde en is vanaf 12 februari terug te zien op de site van De Literaire Hemel.

Lees meer

Tonnus Oosterhoff bij De Taalstaat

Tonnus Oosterhoff was te gast bij Frits Spits in het radioprogramma De Taalstaat. Het gesprek ging over de hertaling door Oosterhoff van Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart Betje Wolff en Aagje Deken uit 1782.

Lees meer