Denise van Dalen reisde met de trans-Siberische spoorlijn

In een tijd waarin je niet of nauwelijks mag reizen, is een goed reisboek de ideale vervanging. Denise van Dalen schreef Het spoor van de tsaar, Reizen over de trans-Siberische spoorlijn van Moskou naar Ulaanbaatar en Peking, een avontuurlijk reisboek. Deze reis is de droom van elke treinreiziger, maar de werkelijkheid is nog mooier: rijke culturen met fascinerende ontmoetingen maken Het spoor van de tsaar tot een boek waarin je helemaal op gaat.

Lees meer

Online presentatie van Onbevangen van Dorien Cramer: 30 oktober, 19.00 uur

Op vrijdagavond 30 oktober om 19.00 uur presenteert Dorien Cramer online haar boek Onbevangen. Ze zal geïnterviewd worden over haar fietstocht van Singapore naar Nederland en Lieve Joris krijgt het eerste exemplaar. Je kunt de presentatie hier live volgen (of later terugkijken).

Lees meer

Nieuw! Groeten uit Den Haag en Groeten uit Groningen

Er zijn weer twee prachtige fotoboeken van de drukkerij gekomen: Groeten uit Den Haag en Groeten uit Groningen. Fotograaf Robert Mulder werd weer verliefd op de Hofstad waar de contrasten tussen de foto's van honderd jaar geleden en nu soms zo groot zijn dat het verleden onherkenbaar is geworden. Op andere plekken lijkt het of er bijna niets veranderd is in een eeuw. Het boek nodigt uit tot urenlang vergelijken.

Lees meer

'Een prachtig boek' zegt Eva Jinek over Groeten uit Den Haag

Eva Jinek nodigde drie bekende Hagenaars uit om te praten over Groeten uit Den Haag. Het werd een trip door memory lane, met soms wat melancholie, maar de liefde voor de Hofstad spatte van het scherm. 'Een prachtig boek,' concludeerde Jinek.

Bekijk hier de uitzending terug.

Lees meer

Nieuws: Presentatie van De bende van Oldekerk op twee avonden (2 en 9 oktober)

In dorpshuis De Rotonde te Niekerk is normaal ruimte zat, maar in tijden van corona mogen er slechts 60 mensen binnen zitten. De verwachte toeloop op de presentatie van het boek De bende van Oldekerk is zo groot, dat auteur Geert Jonker en Uitgeverij kleine Uil besloten hebben om twee avonden te organiseren. Op vrijdagavond 2 en 9 oktober zal Geert Jonker vertellen over de geschiedenis achter zijn boek.

Reserveren voor een van de avonden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld op welke avond u wil komen en met hoeveel mensen. U ontvangt van ons een bevestiging.

Lees meer