Presentaties presentaties presentaties

Het waren en zijn drukke weken voor de uitgeverij. Vier presentaties op rij en vier prachtige boeken erbij. Het winterseizoen kan beginnen.

Lees meer

De sixties in woord en muziek

Zojuist van de persen gerold De psychedelische sixties - 56 Amerikaanse bandjes van Wiebren Rijkeboer. Deel 1 in de nieuwe muziekreeks van Uitgeverij kleine Uil. Rijkeboer beschrijft de rijke muziekgeschiedenis van de roerige jaren zestig in Amerika. Wie de muziek alvast kan proeven kan deze Spotify-list alvast beluisteren. 

Lees meer

De natuur in met 'Het prentenboek'

Onlangs verscheen bij kleine Uil, in samenwerking met Uitgeverij Extra, een nieuw natuurboek voor spoorzoekers en andere liefhebbers: Het Prentenboek van René Nauta en Aaldrik Pot. Met dit kloeke naslagwerk op zak trokken de auteurs het land in: ze schoven onder meer aan bij Vroege Vogels op NPO Radio 1 en ROEG! van RTV Drenthe.

Lees meer

Een bloemrijke herfst!

Uitgeverij kleine Uil is de donkere dagen voor met een gloednieuwe najaarscatalogus.

Lees meer

Vrolijke presentatie van 'Een bedroefde God'

Afgelopen vrijdag vierden we de verschijning van de novelle 'Een bedroefde God' bij onze uitgeverij. Dit boek werd geschreven door de Tsjechische meesterauteur Jiří Kratochvil onder de titel 'Truchlivý Bůh' (2000), en is nu in het Nederlands vertaald door Tieske Slim. Onder het toeziend oog van de honorair consul werd het nieuwe boek feestelijk ten doop gehouden.

Lees meer