Het Basisboek Moderne Letterkunde is uit

Gerbert Faure en Bas Jongenelen schreven het Basisboek Moderne Letterkunde, een rijk geïllustreerd boek. Wie waren de Vijftigers ook alweer? Wat betekent expressionisme? Welke boeken uit de voormalige koloniën zijn aanraders? Het Basisboek Moderne Letterkunde beantwoordt dit soort vragen door een overzicht te bieden van de belangrijkste Nederlandstalige literatuur uit de 20e en 21e eeuw.

Lees meer

De laatste maîtresse van Lucas Zandberg ligt nu in de winkel

Vers van de pers: de historische roman De laatste maîtresse van Lucas Zandberg ligt nu in de winkel. Het zinderende verhaal van Jeanne du Barry die de officiële geliefde werd van Lodewijk XV. Later dit jaar komt er ook een Netflixfilm over deze fascinerende vrouw.

Lees meer

Een lessenserie en een animatie bij Sara Burgerhart

Joke Brasser, Yra van Dijk en Marie-José Klaver maakten een lessenreeks rond Sara Burgerhart (te vinden op literatuurgeschiedenis.org) van Betje Wolff en Aagje Deken en ze gebruikten daarvoor de vernieuwde hertaling van Tonnus Oosterhoff. Op Klassiekers in de klas licht Brasser het project toe.

Lees meer

Help de crowdfundingsactie voor Olaf van Rob Stoker

Ze zijn al een eind op streek met hun crowdfundingsactie op Voor de kunst, maar het laatste zetje moet nog gegeven worden en u kunt daarbij helpen. Met de hulp van talloze donateurs proberen Rob Stoker en illustrator Tom Beijering een fantastisch kinderboek te realiseren bij Uitgeverij kleine Uil. Olaf is de titel.

Lees meer

Dit is onze voorjaarsaanbieding van 2023

Het wordt weer een mooi nieuw voorjaar bij Uitgeverij kleine Uil. Zojuist is onze voorjaarsaanbieding van de persen gerold. Van literaire tot informatieve uitgaven die de tongen zullen losmaken. Nieuwsgierig?

Lees meer