Panorama van de wetenschap gepresenteerd

In een bomvolle bovenzaal van het Universiteitsmuseum Groningen is het boek Panorama van de wetenschap. Samensteller Franck Smit plaatste het eerste exemplaar van het boek meteen in de vitrinekast van de tijdelijke tentoonstelling met dezelfde titel.

Lees meer

Allemaal presentaties

Het waren drukke weken op de uitgeverij. Er werden maar liefst 6 boeken ten doop gehouden de afgelopen tijd.

Lees meer

Interview Nicolette Smabers in boekhandel Roelants in Nijmegen

Op vrijdag 2 september om 17.00 uur wordt Nicolette Smabers door Peter Altena geïnterviewd in boekhandel Roelants in Nijmegen. Het persbericht van de boekhandel:

Lees meer

Sisi-revival brengt 'Mijn leven is van mij' opnieuw onder de aandacht

Er is sprake van een heuse 'Sisi-revival'. De Oostenrijkse cineast Marie Kreutzer corrigeert het zoetsappige imago van de bekende keizerin Elisabeth van Oostenrijk in het momenteel in de bioscoop draaiende Corsage. De film mocht zich verheugen op positieve besprekingen in NRC, de Volkskrant en Trouw. Begin dit jaar was al een wilskrachtige Sisi te zien in de miniserie Sisi en op Netflix wordt deze week een tweede nieuwe miniserie gelanceerd, Die Kaiserin. In de maak is bovendien het drama Sisi & ich dat naar verwachting in 2023 verschijnt.

Lees meer

De nieuwe boeken van het najaar 2022

Terwijl de zomer nog stevig aanwezig is, staat de literaire herfst al voor de deur. In onze nieuwe aanbiedingsbrochure kun je zien welke boeken er dit najaar verschijnen.

Lees meer