• Inloggen
  • Winkelwagen (0)

Kunst & Cultuur

www-omslag-2d
Beschikbaar als:
29,00

Improvisaties op Wind Water Wad

ISBN: 9789071139253
Pagina's: 136
Verschenen: 2015
Ontwerp omslag: Gert Jan Slagter

De catalogus Improvisaties op Wind Water Wad is geen boek over de wadden, maar over waddenkunst. Het brengt het uiteenlopende werk van kunstenaars samen die op welke wijze dan ook, inspiratie vonden in en rond het waddengebied. Het accent ligt op eigentijdse kunst en omvat schilderijen, foto’s, video’s, installaties, textielkunst en poëzie. Gezamenlijk bestrijken zij het brede spectrum van abstractie tot realisme.

Het boek begeleidt de gelijknamige tentoonstelling die van 29 mei tot en met 13 september in Museum Belvédère is te zien. In de uitgave zijn meer dan honderd kleurenafbeeldingen opgenomen van kunstwerken zijn gemaakt naar aanleiding van natuurervaringen, oftewel sensaties van licht, lucht, aarde, zee en ruimte.

Er zijn meer dan zeventig kunstenaars uit Friesland, Nederland en Duitsland geselecteerd, waaronder Gerrit Benner, Jan Loman, Emil Nolde, Tames Oud, Emo Verkerk en Jan Wolkers. De teksten zijn geschreven door Han Steenbruggen (directeur-conservator van Museum Belvédère) en Ernst Bruinsma (hoofdredacteur van het culturele en literaire tijdschrift de Moanne, uitgever bij de Afûk). Er zijn gedichten over de wadden opgenomen van Albertina Soepboer, Eeltsje Hettinga, Tsjêbbe Hettinga en Marjoleine de Vos.

Deze uitgave van het Museum Belvédère in Heerenveen-Oranjewoud wordt door Uitgeverij kleine Uil gedistribueerd.