• Inloggen
  • Winkelwagen (0)

Archief

verkunoomslag
Beschikbaar als:
15,00
10,00

Verkuno tien jaar

ISBN: 9789077487853
Pagina's: 80
Verschenen: 2010
Ontwerp omslag: Flip Drukker

Verkuno tien jaar

De ontwikkeling van een kunstenaarsinitiatief tot 2048

Verkuno tien jaar bevat de ontwikkelingen van een Noord-Nederlands kunstenaarsinitiatief van 1998 tot 2048. De eerste tien jaar zoals ze hebben plaatsgevonden in de ogen van verschillende betrokkenen van binnenuit. En de komende veertig jaar zoals ze worden gedroomd door een aantal betrokkenen van buitenaf.
Verkuno tien jaar bestaat uit een drieluik. Met als middenpaneel foto?s met teksten van de dertig leden in 2009 van het kunstenaarsinitiatief in Noord-Drenthe. Zij vertellen ieder op een eigen pagina over hun werk, hun visie op kunst, en hoe zij (over)leven. En ze vatten zelf een en ander samen in een ?tegeltjeswijsheid?.

Het deel dat eraan vooraf gaat bestaat uit essays over de ontwikkelingen in de afgelopen tien jaar in de noordelijke kunstwereld. Dit paneel bevat ook een overzicht met veel afbeeldingen van de bijna honderd exposities en andere producties van VERKUNO tot nu toe.
Het derde deel bevat beschouwingen over de toekomst van de kunst, niet alleen in Drenthe, maar ook in een breder perspectief.
Naast de genoemde kunstenaars hebben vele anderen uit de wereld van kunst- en cultuurbeleid aan de totstandkoming van het boek meegewerkt. Als je goed kijkt ? dan zie je wat, is de wijsheid van een van de kunstenaars ? en dat zal zeker ook kunnen gelden voor de in beeldende kunsten geïnteresseerde lezers van dit boek.

Als toegift wordt de inhoud van Verkuno tien jaar achterin nog eens samengevat in 45 Drentse kunstenaarswijsheden voor de snelle lezers in het Drents, in het Farsi, en in het Engels voor rest van de wereld.