• Inloggen
  • Winkelwagen (0)

Kunst & Cultuur

Cover_DenHaag
Verschijnt op:
15-05-2020

Groeten uit Den Haag

ISBN: 9789493170179
Pagina's: 216
Verschenen: 2020
Ontwerp omslag: 247Design

Groeten uit Den Haag: Honderd jaar veranderingen in de stad

Je staat op dezelfde plek, maar in een andere tijd. Iedereen kent de vervreemdende sensatie van het kijken naar oude foto’s. Het verleden is verdwenen, maar nog merkbaar in de details.

Robert Mulder zocht honderd oude foto’s van de stad en maakte honderd recente foto’s op exact dezelfde plek. In één oogopslag zie je de veranderingen in beeld. De beeldbepalende ministeries, het verschil tussen zand en veen en de nabijheid van de zee hebben het aangezicht van de stad bepaald.

Groeten uit Den Haag laat zien wat er verdwenen en verschenen is in de stad. Door de oude en nieuwe foto’s in groot formaat naast elkaar te zetten, blijf je gefascineerd kijken naar de veranderingen. De ene keer valt de vergelijking uit in het voordeel van het verleden, de andere keer in het voordeel van het heden. De vooruitgang gaat soms gepaard met een dosis weemoed.

Pers over Groeten uit Rotterdam:

‘Een fascinerend foto/kijkboek, met op elke dubbelpagina een uitdaging om de vele verschillen waar te nemen en ook het plezier om de verschillende subtiele gradaties van continuïteit te zien. Tekst is tweetalig: Nederlands en Engels. Ook interessant voor niet-Rotterdammers’  
Peter Bosma voor Biblion