• Inloggen
  • Winkelwagen (0)

Educatief

BBlit2017_omslag
Beschikbaar als:
32,50

Basisboek Literatuur - 6e druk 2017

ISBN: 9789492190642
Pagina's: 356
Verschenen: 2017
Ontwerp omslag: Peter ten Hoor

Het Basisboek Literatuur is een onmisbaar naslagwerk voor studenten, scholieren en deelnemers aan leeskringen. Wat is ook alweer een ‘enjambement’ of een ‘grondmotief’? Wat verstaan we onder poëticaonderzoek? Welke argumenten kun je tegenkomen in een recensie? Het antwoord op deze en honderden andere vragen is te vinden in het Basisboek Literatuur.

Het Basisboek Literatuur is geschreven door Corrie Joosten en Coen Peppelenbos en Bart Temme. Zij zijn als docent verbonden aan de vakgroep Nederlands van de NHL Hogeschool.

Het Basisboek Literatuur is bedoeld voor studenten in het hbo én voor leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs die meer kennis van de literatuur willen dan de doorsnee literatuurmethode aanbiedt. Voor docenten Nederlands is het boek een welkom naslagwerk.
 

In de pers:

'Handzaam en overzichtelijk. Informatief en deskundig. Een afgewogen verhouding tussen de hoeveel tekst en illustraties'
Joep van Ruiten op Woest en ledig

'Handig, breed opgezet overzicht.'
Trouw

'prima naslagwerk'
Menno Schenke in het Algemeen Dagblad

'Hoera!'
Arjen Fortuin in NRC Handelsblad

'Praktisch naslagwerk'
Reformatorisch Dagblad

'Een aangenaam handboek met veel voorbeelden uit de recente literatuur, plaatjes en in begrijpelijk Nederlands geschreven.'
Radio Nederland Wereldomroep

'Dankzij de vele voorbeeldanalyses leest het boek als een praktisch naslagwerk.'
Lezen

'- Het hoofdstuk biedt een prachtig overzicht voor de literatuurliefhebber die graag wat handvatten wil hebben om zijn grip op literaire werken te verbeteren.
- Ook de daaropvolgende hoofdstukken bieden veel moois (...).
- Het Basisboek literatuur is een indrukwekkend boek geworden. Niet alleen is het plezierig om te lezen en geeft het enorm veel informatie en overzicht, het is ook praktisch inzetbaar voor de mensen in de klas.
- Basisboek literatuur zou een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een verdieping van menig leesdossier in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.'

Levende Talen