Rik Andreae (Arnhem, 1950) publiceerde eerder de dichtbundels Toerist en Tegelijk groen. Naast de Groningstalige bundel Blootwuilders dij wie binnen bereidt Andreae ook nog een Nederlandstalige bundel voor bij uitgeverij De Contrabas.
Marijke Arijs (Antwerpen, 1961) is literair vertaalster, journaliste en Spanjegek.
Joke van Balen (1976) werkt als docent op de lerarenopleiding van de NHL Hogeschool. Daarnaast schreef ze mee aan het Praktijkboek voor Leraren en aan Wat zou jij doen? Leren van dilemma’s in de onderwijspraktijk.
Barbara de Beaufort (1958) werd geboren op Texel. Via de Betuwe, Kampen en Wassenaar streek ze weer in het noorden van het land neer. De Beaufort doorliep de kunstacademie en werd opgeleid tot pastoraal werker.
Hij begon als dichter, maar na twee bundels stapte Willem Bijsterbosch over op proza. Zijn novelles kregen lovende recensies. Nadat zijn zesde en laatste boek Van de wachters, een roman, in 1997 verscheen, raakte hij als schrijver vergeten.
Cees Bolle is geboren en getogen in Rotterdam. Daar heeft hij de Tweede Wereldoorlog ondergaan en vervolgens ook zijn middelbare-schoolopleiding gevolgd. Zijn studie volbracht hij aan de Universiteit van Amsterdam.
Pierre Carrière (1967, Den Haag) studeerde economie in Groningen en werkt sinds 1994 als tekstschrijver in de reclame. In 2002 was hij medeoprichter van communicatiebureau Open, waarmee hij diverse reclameprijzen won (Effie, NIMA-Award).
Mark Cloostermans is sinds 2002 medewerker van de boekenbijlage van de Vlaamse krant De Standaard. Hij blogt (markcloostermans.blogspot.
Roos Custers is redacteur (van onder meer Uitgeverij Passage en de Zeeuwse Slibreeks) en docent aan de Schrijversvakschool Groningen. Samen met Nick ter Wal schreef ze Literaire wandeling Groningen.
De Damesschrijfbrigade DORCAS bestaat uit Marianne Gossije, Margriet ter Steege, Marlite Halbertsma en Hanneke Dantuma.
Klaas Duursma werkt in het dagelijks leven o.a. op offshore gasproductieplatformen van Shell, maar in zijn vrije tijd is hij een gepassioneerd dichter. Duursma koos voor het Westerkwartiers vanwege de prachtige mix van klanken en taal uit de noordelijke provincies.
Remco Ekkers is bekend als dichter voor volwassenen en jongeren. Voor Haringen in sneeuw ontving hij een Zilveren Griffel. Ekkers is medewerker van de Poëziekrant en hij schrijft poëzierecensies in de Leeuwarder Courant. Op zijn homepage http://home.planet.
Henk van der Ent (1939) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde, wijsbegeerte en spiritualiteit aan de Vrije Universiteit, en was leraar te Apeldoorn. Hij schrijft verhalend en beschouwend proza.
Karel Feenstra (Leeuwarden, 1976) schrijft sinds 2013 wekelijks een column in 80 woorden voor Tzum, en treedt daarnaast met enige regelmaat op. Hij woont en werkt in Den Haag.
Aly Freije (Veelerveen, 1944) is dichter en docent schrijven aan de Schrijversvakschool Groningen. Ze schrijft in het Nederlands en in het Gronings. Ze won de Freudenthal-prijs voor Nedersaksische literatuur 2008.
Jan Glas (Uithuizen, 1958) is dichter/beeldend kunsenaar en zanger. Hij dicht in het Nederlands en in het Gronings. Hij is hoofdredacteur van het tijdschrift Krödde en redacteur van Webloug.
Fieke Gosselaar (1982) is een bekende stem in de Groninger literatuur. In haar columns is de taal springlevend en helemaal van deze tijd. Ze publiceerde regelmatig in het literaire tijdschrift Krödde en debuteerde met de dichtbundel Nova Zembla.
Maria de Groot (Wormer, 1937) is schrijfster en theologe. Ze werkt sinds haar debuut in 1966 aan een indrukwekkend oeuvre. In haar poëzie combineert ze zowel het aardse als het mystieke en dat is in Venetiaanse gedichten niet anders.
Karel ten Haaf is dichter, prozaïst. Publiceerde o.a. Verkeerde benen en Een minimonokini en andermans gedichten (Leuterboek). In 2003 verscheen de roman Geen zomer meer (Passage) een jaar later gevolgd door Bokkenvla.
Jan K. Harms is op loatere leeftied - noa n waarksoam leven in t onderwies - begonnen te schrieven in t Grunnings. Wat doarvan verscheen vanóf 1995 in Krödde. In noajoar 1998 kwam zien eerste verhoalen-bundel oet Dood struunt deur t Oldambt.
Erik Harteveld is dichter, schrijver, acteur en muzikant. Hij werd in 2005 voor twee jaar gekozen tot stadsdichter van Assen. Tien jaar daarvoor publiceerde hij de bundel Hoss is dood, die in de jaren daarna een cultstatus verwierf.
Marona van den Heuvel is schrijfster, journaliste en diplomate. Ze werkte in Den Haag, Brussel, Hanoi, Madrid en Almaty. In Parijs woonde en werkte zij tweeëneenhalf jaar voor de Nederlandse Ambassade.
Melle Hijlkema (1960) is dichter en schrijver en bovendien een uitstekend performer. De passievolle voordrachten van Hijlkema geven de gedichten een grote beeldende waarde.
Peter ten Hoor is directeur uitgever van Uitgeverij kleine Uil en samensteller van De Groninger Blaarkop en Peize goed bekeken. Samen met Coen Peppelenbos verzorgt hij alle werkzaamheden voor Uitgeverij kleine Uil.
Corrie Joosten groeide op in Gorkum (Gorinchem). HBO-docente en geeft het liefst les in de middeleeuwse letterkunde. Schreef mee aan en deed redactiewerk voor de literatuurmethode Metropool (Wolters-Noordhoff). Debuteerde met proza in Tzum. Is daarnaast boerin.
Daniël Jumelet (1973) is sinds 1994 werkzaam in de IT. Sinds 2005 doet hij onderzoek in de praktijk naar de toepassing van architectuur op infrastructuur.
Jiří Kratochvil (1940) is een van de meest uitgesproken Tsjechische prozaschrijvers van deze tijd. Naast romans en korte verhalen schrijft hij essays en columns, theaterstukken en hoorspelen. In de jaren zeventig en tachtig verbood het communistische regime hem te publiceren.
Jane Leusink is dichter, docent aan de Schrijversvakschool Groningen en recensent poëzie voor het literaire weblog Tzum. Ze ontving in 2003 de C. Buddingh’-prijs voor haar debuut Mos en gladde paadjes.
Robert Mulder is fotograaf, schrijvend journalist en auteur. Daarnaast is hij werkzaam als docent fotografie. Zijn voorkeur gaat uit naar thematische projecten waarin hij fotografie en schrijven combineert.
Iris Murdoch (1919-1999) werd geboren in Dublin en studeerde filosofie in Oxford. In 1954 publiceerde zij haar debuutroman Under the Net waarin de invloed van het Franse existentialisme nog duidelijk merkbaar is.
Erik Nieuwenhuis (1964) schreef een paar romans en columnbundels, waaronder Man van de Wereld (2012), Ben (2016) en Bloedend Hart (2016). Hij is docent Nederlands en redacteur van de stichting Leesbaar Laagland.
Stefan Nieuwenhuis (Eerbeek, 1972) studeerde Nederlands en Journalistiek aan de RuG. Is artistiek leider van het Groningse culturele productiehuis Buro05. Is freelance tekstschrijver en columnist bij Zone 5300, recentelijk bij het Dagblad van het Noorden.
Caroline van Ommeren is schrijfster, reisfotograaf en reisleidster. Ruim twintig jaar lang begeleidt ze groepen de wereld rond, bij voorkeur door Azië en de laatste jaren vooral door Japan.
Th. van Os (Nijmegen, 1954) publiceerde twee romans en vier dichtbundels. Over zijn eerste roman Zonde van begeerte (1996): ‘Aan de complexiteit van deze schijnbaar zo eenvoudig opgezette roman kan het exotische werk van iemand als Nin slechts tippen.
Coen Peppelenbos is op 4 oktober 1964, te Raalte geboren. Hij is hoofdredacteur van de literaire website Tzum. Voor de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden schrijft hij columns en recensies.
Aaldrik Pot (1973) groeide op in Delfzijl en ontdekte de natuur tussen de chemische industrie, kranen en havenloodsen. Tien jaar geleden verhuisde hij naar de hogere zandgronden in Norg. Hij werd er boswachter voor Staatsbosbeheer.
Wat Lowlands is voor de popmuziek is Dichters in de Prinsentuin voor de poëzie. Elk jaar trekken honderden liefhebbers van de poëzie naar het grootste openluchtfestival voor dichters in Groningen.
Henk Puister schrijft al bijna dertig jaar gedichten en verhalen in het Gronings. Ze verschenen in het Grunneger Tiedschrift Krödde, in Toal en Taiken en in diverse bloemlezingen.
Alexander Reeuwijk (1975) is schrijver en reiziger, met een voorkeur voor Azië, natuurlijke historie en oude reisverhalen. In zijn boeken combineert hij persoonlijke observaties met verhalen van reizigers uit het recente en verre verleden.
Wiebren Rijkeboer (Terschelling, 1959) schrijft al meer dan twintig jaar voor verschillende muziektijdschriften over in vergetelheid geraakte muzikanten en bands. Hij schrijft voor popmagazine Heaven, Platomania, Altcountry.
Koen Schouwenburg (1986) is essayist en criticus. Hij schrijft voor het literaire weblog Tzum en het Friesch Dagblad. Hij heeft een MA in Kunst- & Cultuurwetenschappen.
Doeke Sijens (1955) schrijft verhalen en essays. Bij Uitgeverij kleine Uil verscheen de roman Blauw en de verhalenbundel Friese jongens. Met Coen Peppelenbos schreef hij de driedelige gay-soap Tavenier.
Werk van Rense Sinkgraven verscheen in diverse bloemlezingen en werd gepubliceerd in de tijdschriften Krakatau, Passionate en Tzum. Hij draagt regelmatig voor op landelijke podia. In 2007 werd Sinkgraven benoemd tot stadsdichter van Groningen.
Rob Stoker (1957) was docent Nederlands op het Esdal College in Emmen. Hij is pianist en speelde in diverse bands.
Bart Temme (Hilaard) studeerde Nederlandse Taal & Cultuur in Groningen. Hij doceert Nederlandse letterkunde aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, is boekhandelaar bij Boekhandel Van der Velde en redacteur bij Tzum.info.
Roel Thijssen (Soest, 1962) is schrijver van misdaadromans en journalist. Hij werd eerder voor een van zijn boeken genomineerd voor de Gouden Strop. De reis door Laos vormde inspiratie voor zijn laatste twee spionageromans Vorstelijk verraad en Schaduwkoning.
Sophie Timmer (Assen, 1968) is historicus en programmamaker bij RTV Drenthe.
Dolf Verlinden (1960) kreeg zijn opleiding aan de Academie Minerva in Groningen. Zijn werk werd tentoongesteld in Nederland, België, Duitsland, de Oekraïne, Dubai en de Verenigde Staten.
Martha Vollering (Kwintsheul, 1960) is tekstschrijver en kunsthistoricus. In 2012 verscheen haar eerste boek Herinneringen achter glas; een portret van tuinbouwstreek Westland aan de hand van vijfentwintig levensverhalen van ouderen in de vorm van oral history.
Lammert Voos (Eenrum, 1962) kwam via Marum, Sneek en Deventer in 2009 in Welsum terecht. Van 2011 tot augustus 2013 was hij stadsdichter van Deventer.
Nick ter Wal (1983) werkt drie dagen per week bij antiquariaat Fokas Holthuis. In zijn vrije tijd drukt hij onder de naam PS gedichten in een kleine oplage. Hij is redacteur van het tijdschrift De Boekenwereld.
Henk Wolf (Utrecht, 1973) werkt als taalkundedocent bij NHL Hogeschool in Leeuwarden en Groningen. Als ‘professor Henk’ presenteerde hij een serie taalprogramma’s op de Friese regionale televisie.
Lucas Zandberg (1977) schreef sinds 2007 vier goed ontvangen historische romans. Daarnaast schrijft hij recensies voor de literaire weblog Tzum. Zijn laatst verschenen roman is De vergeten prins (2015, De Arbeiderspers).